Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Vinarija Cilić

HomeVinarija Cilić

O VINARIJI

Gazdinstvo CILIĆ je porodično imanje, smešteno na vrhu jednog od bregova zatalasane Šumadije, nadomak Jagodine, između sela Međureč i Lozovik.
Vinarija je u srcu imanja, okružena vinogradima, od istoka do jugozapada.
U zasadima su internacionalne sorte grožđa. Akcenat je na radu u vinogradu, uz ideju da se odnegovani potencijal grožđa pretoči u bocu.
Objekat vinarije je moderan, funkcionalan, savremeno opremljen, te sam proces prerade predstavlja svojevrsnu zabavu za učesnike.
Sva vina, sem ružišastog, nakon fermentacije, sazrevaju u burićima od srpskog i francuskog hrasta.
Vina gazdinstva CILIĆ su karakterna, slojevita i kompleksna. Voćnost i mineralnost smenjuju se sa aromama hrastovine, a pravu snagu pokazuju tek nakon par godina u boci.

ISTORIJA VINARIJE

a
lokacija

Gazdinstvo CILIĆ je porodično imanje, smešteno na vrhu jednog od bregova zatalasane Šumadije, nadomak Jagodine, između sela Međureč i Lozovik

vinarija

Vinarija je u srcu imanja, okružena vinogradima, od istoka do jugozapada

sorte grožđa

U zasadima su internacionalne sorte grožđa. Akcenat je na radu u vinogradu, uz ideju da se odnegovani potencijal grožđa pretoči u bocu

timski duh

Objekat vinarije je moderan, funkcionalan, savremeno opremljen, te sam proces prerade predstavlja svojevrsnu zabavu za učesnike

sazrevanje

Sva vina, sem ružišastog, nakon fermentacije, sazrevaju u burićima od srpskog i francuskog hrasta

aroma

Voćnost i mineralnost smenjuju se sa aromama hrastovine, a pravu snagu pokazuju tek nakon par godina u boci

BOOK YOUR TOUR