Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Vinarija Zvonko Bogdan

HomeVinarija Zvonko Bogdan

O VINARIJI

Vinarija Zvonko Bogdan je svoj put započela 2008. godine kada se objedinjujući  specifičnost i tradiciju Palićkog vinogorja sa najsavremenijom francuskom tehnologijom uputila ka jasnom cilju da proizvodi vina vrhunskog kvaliteta koja nose pečat podneblja s kog dolaze.

Usidrena u moru svojih vinograda na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije, Vinarija je izgrađena u stilu secesije, karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića i obližnjeg grada Subotice.

Veličanstveno zdanje Vinarije koje jasno upućuje na gotovo nezaobilazan spoj vina i umetnosti dostojno je utočište sve poznatijeg i priznatijeg vina, ali i dobar domaćin za sve koji požele da vide i dožive gde se i kako ono rađa.

Vinarija nosi ime poznatog subotičkog pevača starogradskih pesama, gospodina Zvonka Bogdana, čija su umetnost i ime sinonimi za vrhunski doživljaj kao što su i vina Vinarije Zvonko Bogdan.

ISTORIJA VINARIJE

a
prvi zasadi

2006

Prvi zasadi podignuti su 2006. godine na obali jezera Ludaš

zaokružena celina

2015

2015. godine zaokružena je celina vinarije kada su posađeni i novi, mladi vinogradi

proizvodnja

2008

Vinarija Zvonko Bogdan obrađuje grožđe isključivo iz svojih vinograda. Za primarnu preradu koristi se oprema prestižnog francuskog proizvođača – Vaslin Bucher.

fermentacija

2008

U barik podrumu kojim neprimetno vlada deset senzora koji konstantno regulišu temperaturu, vlažnost vazduha i nivo ugljen dioksida, na površini od 1500 m2, smešteno je više od 300 barik buradi od francuskog i američkog hrasta najrazličitijih nivoa tostiranja

klima

2012

Palić odlikuje umereno kontinentalna klima, sa oko 2100 sunčanih sati godišnje, srednja dnevna temperatura u toku vegetacionog perioda iznosi 17 °C a srednja godišnja suma padavina je 560 mm

savršeni uslovi

2014

Sve ovo ukazuje na postojanje povoljnih uslova za gajenje vinove loze a jezera Palić i Ludaš zaslužna su za posebnu mezoklimu i mikroklimu koja je prava blagodet za ovde zasađene vinograde Vinarije Zvonko Bogdan

sorte grožđa

2006

Pažljivim izborom raspoređene su bele (Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Grigio, Chardonnay i Muscat žuti) i crne sorte grožđa (Merlot, Frankovka,Cabernet franc i Cabernet sauvignon)

kvalitet

2019

Kako put do dobrog vina počinje u vinogradu, a kvalitet i autentičnost su na prvom mestu, vina Vinarije Zvonko Bogdan nastaju isključivo od grožđa odnegovanog i sazrelog u njenim vinogradima

BOOK YOUR TOUR