Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Vinarija Matalj

HomeVinarija Matalj

VINARIJA MATALJ

Matalj Vinarija nastaje na temeljima viševekovne tradicije uzgajanja vinove loze u Negotinskoj Krajini, a sa ciljem nastavljanja proizvodnje vrhinskog vina sa pečatom podneblja. Porodica Mladenović-Matalj se već više decenija bavi proizvodnjom vrhunskog grožđa i vina, a od 2007. godine počinje projekat obnove starih vinograda i proširenje kapaciteta podruma. Naša filozofija u proizvodnji vina se svodi na jednostavno očuvanje osobina grožđa u vinu koje dobijamo iz naših vinograda.

Trenutno Matalj Vinarija obražuje svojih 20ha vinograda u okviru tri vinogorja u rejonu Negotinske Krajine.Vinogradi Kremen, Terasa i Bukovo predstavljaju posebnu mikro celinu sa svojim specifičnostima u pogledu zemlje i klime i čine osnovu naše proizvodnje i našeg kvaliteta. Novi moderan podrum na lokaciji Bukovo u samom vinogradu može da preradi i proizvede 200.000 litara najkvalitetnijeg vina.

O Podrumu:

Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima nastaje vinarija Matalj.

Ljubav prema vinarstvu, usavršavanje veština koje se prenose kroz generacije, i ovladavanje moderanim saznanjima afirmišu našu želju da plodove ličnog ulaganja podelimo sa svim pravim poštovaocima vina.

I više od toga, naša vizija i obaveza je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuvamo, već sasvim obnovimo i tako vratimo Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

The tour includes:

Pick up and drop off at the agreed place

Tour of the vineyards and winery

12 hours

Min. people: 4 / Max. people: 40

Transport included

Wine tasting

Food paring with wine or

Traditional lunch and dessert

Guide on location

Possibility of buying wine at the winery

BOOK YOUR TOUR